pečivo

pondělí - kváskové žitno-špaldové chlebánky

úterý - kváskový žitný chléb pečený

          - pohankový přirozeně bezlepkový chléb (na objednávku)

středa -  kváskové žitno-špaldové chlebánky

            - kváskový žitný chléb pečený

            - kváskový přirozeně bezlepkový chléb (na objednávku)

čtvrtek: kváskový žitný chléb pařený

Více o kváskovém chlebu a jeho uchovávání si můžeš přečíst zde.

zdravé dezerty

jablečný nepečený dortík s carobovou polevou

JABLEČNÝ NEPEČENÝ DORTÍK S CAROBOVOU POLEVOU

Přirozeně bezlepkový, s korupusem ze sušených meruněk a lískových oříšků a svěžím jablečným krémem. 

DORTÍK S JOGURTOVO-KOKOSOVÝM KRÉMEM

Dortík ze špaldové celozrnné mouky s banánem a datlemi, s poctivým ovčím jogurtem slazeným datlemi nebo třtinovým cukrem.

dortík s jogurtovo-kokosovým krémem
čokoládový dort

ČOKOLÁDOVO-KOKOSOVÝ DORT ALÁ PAŘÍŽ

Z přirozeně bezlepkových surovin. Nevšední kombinace fazolí adzuki, datlí a trochy pohankové mouky s kakaem tvoří korpus a našlehanému kokosovému máslu s kakaem se dá jen těžko odolat.

KOKOSOVÝ DORTÍK ALÁ RAFAELO

Lahůdka pro kokosomily. Přirozeně bezlepkový pečený korpus s kokosovou moukou, krém z kokosového másla a agaru a o závěr se postará pražený kokos s kokosovým cukrem.

zdravé dezerty
zdravé dezerty

KOKOSOVÁ RÝŽE S OVOCNÝM PŘELIVEM

Co k tomu říci více? Prostě rýže s chutí kokosu a ovocíčko slazené melasou. Nádherná mňamka.

OVESNÝ KOLÁČ S KEŠU POLEVOU

Červená řepa, ovesné vločky (bezlepkové), med, kousky čokolády, len, kokosový olej. To vše upečené jako koláč je úžasně lahodné, protože kešu poleva s citronem mu dodá ten správný říz.

zdravé dezerty
zdravé dezerty

JÁHLOVÝ DORTÍK S KRÉMEM A OVOCEM V AGARU

Jáhlový korpus přislazený pouze jablečným koncentrátem, krém z tofu (dá se udělat i jiný) slazený banánem nebo jablky, ovoce v agaru (který je bohatý na minerály a prospívá našim kloubům). Ideální na léto, protože je bez pečené mouky a s osvěžujícím ovocným agarem.

 ♥ Dortíky ze Zahradní nabídky připravuji i na objednávku ♥ 

Dezerty a dortíčky jsou moje vášeň. Stále znovu se přistihuji při tom, že mně baví jejich příprava, to ladění jejich chutí, aby to bylo ono. Jsem z rodiny, ve které se každý týden peklo na víkend něco sladkého a i já jsem vždy pro své blízké ráda něco připravovala. Když jsem se ale začala zajímat o to, co jíme, začala jsem přetvářet a měnit i dezerty. Mí kluci (manžel i syn) jsou taky pěkní sladkomilové a tak mě vždycky zajímalo, jak pro nás udělat mlsání zdravěji.