Vaření S LÁSKOU A RADOSTÍ

♥ - hlavní myšlenka, kterou se snažím na všech svých kurzech předat  ♥

Chceš dostávat informace o nově vypsaném termínu kurzu?

Podrobnější informace o kurzech vaření:

Energie, s jakou jídlo připravujeme, se nám vždy vrátí. A proto, nechceme-li se trávit, nebuďme otrávení, že zas musíme vařit. Vařme s láskou a radostí. Mysleme při krájení mrkve na to, jak je ona mrkev krásná, voňavá a zdravá. Mysleme při přípravě jídla na to, jak si pochutnáme, jak si dodáme do těla životadárnou energii, kterou potřebujeme.

Jednotlivé kurzy koncipuji tak, aby se na každém z nich probralo jedno ze základních témat:

  • obiloviny (spousta z vás jistě ví, jak připravit jáhly, rýži, pohanku - já se snažím ukázat, jak si z těchto surovin připravit i placky, karbanátky, knedlíky, závitky, dezerty...)
  • luštěniny (někteří lidé znají jen čočku s párkem, nebo hrách. Přitom je tolik dalších chutných luštěnin. Na tomto kurzu ukazuji postupy, jak luštěniny uvařit, aby nenadýmaly. Dále připravujeme z luštěnin výborné karbanátky, guláše a dokonce i slaďoučký dezert bez cukru...)
  • zelenina (zde se dozvíš o různých způsobech úpravy zeleniny a ukážeme si i méně známe druhy zeleniny. Z dýně hokaido lze připravit výborná jídla, nejen dýňovou polévku...)
  • dezerty 
  • tofu variace (tofu je vynikající surovinou pro sladká i slaná jídla. Neupravené ho konzumuje kde kdo, já ukazuji, jak jej lze využít na přípravu zálivky na zapečené pokrmy, pomazánku, jako náhradu vajec, výborný dezert...)
  • jak na svačinky

Na každém kurzu vaříme plnohodnotný oběd, který se skládá z několika forem základního tématu. Ukazuji základní postupy, jak správně vařit obiloviny, luštěniny, různé možnosti úpravy zeleniny, různé variace příloh (např. rýžové koule obalované v sezamu, jáhlové knedlíky, obilné placky...).

Na kurzech nevařím pouze já sama, ale účastníci kurzů sami aktivně pokrmy připravují a pak si na nich společně pochutnáme.

Kurzy se obvykle konají v sobotu, od 9.00 do 16.00.